Infrastruktur koncept Distribuerade molntjänster Privata molntjänster Publika molntjänster Konsulting linnea.net
E-mail och kalender
Mailfiltrering/Antispam
Antivirus
Webbhotell
Disklagring
Information
Att synas på webben är en sak, men att också ha en dynamisk webbsida som du själv kan uppdatera, är säker, har bra prestanda och alltid är uppe. Det är något helt annat.

De flesta webbhotell som säljs idag delar på serverns kraft utan någon som helst form av prioritering. Det betyder att om någon annan kund belastar servern till max så kommer din webbsida att upplevas seg och i värsta fall kanske inte fungera alls. Detta kan t.ex. ske om den andra kunden skriver fel i sin kod, ställer en dåligt formulerad fråga till en databas, blir utsatt för en attack eller kanske blir extremt populär.

För att du som kund ska känna dig säker på att inga andra kunder kan påverka prestandan på ditt webbhotell så består vårt webbhotell av en helt egen virtuell server. Detta får även andra fördelar.
Om den fysiska servern går sönder så startar VMWare upp ditt webbhotell på en ny server, helt automatiskt.
Eftersom det är en virtuell server så blir säkerheten högre då andra kunder t.ex. inte kan köra så kallade root-exploits.
Specifika inställningar för PHP kan också göras eftersom dessa bara påverkar ditt webbhotell.

Vårt webbhotell är anpassat för joomla och wordpress som båda är gratis verktyg för hantering av webbsidor. Till dessa finns extremt mycket templates för designen, samt plugins för att skapa funktioner på webbsidan. Vill man använda något annat verktyg eller kanske skriva ett eget så gådet såklart också att göra.